15. 6. 2009

Junjou Romantica {anime}






Kamarátka sa ma spýtala ktorú anime by som ukázala niekomu kto ešte nikdy nevidel Shounen-ai. Bez rozmýšľania som odpovedala Junjou Romantica. Je to anime aj manga :-) . Najprv som sa stretla s mangou a dosť ma rozosmiala, hlavne ukážka pocitov Takahasiho Misakiho. No nebolo to nič v porovnaní s anime. Vrelo odporúčam.

Ak chcete vedieť trochu viac - Junjou Romantica je dvojdielna séria v ktorej sa vyskytujú tri páry. Prvý a dá sa povedať aj hlavným párom je Misaki Takahashi s Usamim Akihikom. Misaki sa chce dostať na prestížnu školu a tak mu brat, ktorý sa oňho stará od smrti rodičov, dohodne doučovanie u slávneho spisovateľa Usamiho Akihika. Usagi je tajne zaľúbený do Misakiho brata už niekoľko rokov, no Misaki na to príde hneď v prvý deň. Taktiež príde na to, že Usagi nepíše len obyčajné novely ale aj BL romány.


Vďaka doučovaniu sa bližšie spoznávajú a tak, keď Misakiho brat oznámy zasnúbenie, Misakiho to zoberie ešte viac ako Usagiho. V tom okamihu sa zrodí Usagiho láska k Misakimu. Lenže nič nie je ľahké a láska najmenej. Takže aj keď Misaki začne bývať s Usagim ešte to neznamená bezproblémový život. :-)

Druhým párom zvaným Junjou Egoist sú Kamijou Hiroki a Kusama Nowaki. Kamijou Hiroki má zlomené srdce pretože aj keď dostal svojho priateľa z detstva do postele, ten je stále zaľúbený do niekoho iného. Práve keď si uvedomuje, že nikoho nemožno k láske donútiť stretáva Nowakiho, ktorý sa doňho na prvý pohľad zaľúbi a rozhodne sa, že ho získa. Aby sa Nowaki dostal k Hirokimu bližšie presvedčí ho aby ho doučoval. :-) Nechcem prezrádzať celý príbeh, ale keď si Hiroki uvedomí že miluje Nowakiho a ich život začína mať aký taký režim, Nowaki na rok zmizne.

Junjou Terrorist je názov páru, ktorý pozostáva z Miyagiho Youa a Takatsukiho Shinobua. Prečo Terrorist? Pretože práve takto označí Miyagi Shinobua, keď mu vyzná lásku a označí to ako osud. Čo je to za osud, keď vám brat ex-manželky, študent strednej školy (Miyagi je profesor na vysokej) povie, že Vás už pár rokov miluje? Miyagiho a Shinobua.
PS: Na http://shounenai.freepage.cz/anime/ si môžete túto Anime stiahnuť. Má 24 dielov.

Žiadne komentáre: